Nasze potrawy
ŚNIADANIA
1.Jajecznica z szczypiorkiem, chleb graham z masłem + suszone śliwki.
1.Kanapki z pastą jajeczną i pastą rybną + suszone morele.
2. Kanapka z żółtym serem, pomidorem +kalarepka do chrupania.
Stół szwedzki – dzieci samodzielnie komponują kanapki.
1. Kanapka z szynką, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki.
2. Kanapka z pasztem i kiełkami.
OBIADY – drugie danie
1.Potrawka z indyka z cukinią, kasza jęczmienna i brukselka z brokułem.
2. Ryż z koktajlem truskawkowym na kefirze.
1.Wołowina w sosie chrzanowym, ziemniaki i surówka z młodej kapusty z marchewką i sosem winegret .
2. Pierożki z mięsem i cebulką.
1. Racuszki z musem borówkowym.
2.Pulpet rybny w sosie paprykowym z ryżem i surówką.
1. Ryba duszona z brokułami i kolorowym makaronem.
2. Kotlet drobiowy, ziemniaki z fasolką szparagową.
PODWIECZORKI
1.Kanapka z szynką , sałatka jarzynowa, kiełki.
2. Kanapka z masłem i sałatką grecką.
1. Pizzerinka z szynką, serem żółtym sosem i rukolą własnego wypieku.
2. Rogal drożdżowy z różą własnego wypieku.
1. Kanapka z pastą borówkową.
2. Kanapka szynką, świeżym ogórkiem i kiełkami.
1.Weka z masłem, pastą z tuńczykiem i ogórek kiszony.
2. Chleb liściem sałaty, szynką oraz pomidorkami koktajlowymi.