Nasze potrawy

ŚNIADANIA

1.Jajecznica z szczypiorkiem, chleb graham z masłem + suszone śliwki.

                            1.Kanapki z pastą jajeczną i  pastą rybną + suszone morele.

   2. Kanapka z żółtym serem, pomidorem +kalarepka do chrupania.

Stół szwedzki – dzieci samodzielnie komponują kanapki.

 

1. Kanapka z szynką, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki.

2. Kanapka z pasztem i kiełkami.

OBIADY – drugie danie

1.Potrawka  z indyka z cukinią, kasza jęczmienna i brukselka z brokułem.                               

2. Ryż z koktajlem truskawkowym na kefirze. 

1.Wołowina  w sosie chrzanowym, ziemniaki i surówka z młodej kapusty z marchewką i sosem winegret . 

2. Pierożki z mięsem i cebulką.

1. Racuszki z musem borówkowym.   

2.Pulpet rybny w sosie paprykowym z ryżem i surówką.

1. Ryba duszona  z brokułami i kolorowym makaronem.             

     2.  Kotlet drobiowy, ziemniaki z fasolką szparagową. 

PODWIECZORKI

1.Kanapka z szynką , sałatka jarzynowa, kiełki. 

2. Kanapka z masłem i sałatką grecką. 

1. Pizzerinka z szynką, serem żółtym sosem i rukolą  własnego wypieku. 

2. Rogal drożdżowy z różą własnego wypieku.  

1. Kanapka z pastą borówkową. 

2. Kanapka  szynką, świeżym  ogórkiem i kiełkami. 

1.Weka z masłem, pastą z tuńczykiem i ogórek kiszony.

2. Chleb liściem sałaty, szynką oraz pomidorkami koktajlowymi. 

 

 



rada-dzielnicy i

Nasi Partnerzy

    

    

 



BIP

kreatywność, magię dzieciństwa, rozwinięcie skrzydeł.

error: Content is protected !!