Jadłospis

ZARÓWNO PYSZNIE, JAK I ZDROWO – ODKRYJ DZISIEJSZE MENU PRZEDSZKOLAKÓW

                                                                                        Czwartek 03.04.2025 r.
ŚNIADANIE Bułka z ziarnami  ( żyto, pszenica ) z masłem, szynka drobiowa, papryka kolorowa, mix sałat, ogórek zielony, kakao na mleku 2%, woda. Szwedzki stół.
 OWOCOWO – WARZYWNE  ,,CO NIECO”  Sok warzywno-owocowy
OBIAD Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze warzywno-mięsnym (seler) śmietana 12%

Szynka wieprzowa z sosem musztardowym (pszenica, śmietana), kasza kuskus (pszenica), surówka z selera (jogurt naturalny), kompot owocowy.

PODWIECZOREK Gruszka zapiekana z miodem, chleb wiejski (pszenica, żyto) z masłem, herbata z cytrynowa.    

Woda mineralna niegazowana do picia dostępna jest dla dzieci przez cały dzień w salach. Dla chętnych dzieci dodatkowo do wody cytryna i mięta.

Informację o składzie potraw dostępne u Intendenta. Zastrzegamy sobie drobne zmiany w jadłospisie. Na czerwono zaznaczono produkty zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) n1169/2011.

 



rada-dzielnicy i

Nasi Partnerzy

    

Logo Ministerstwa Edukacji i Nauki      Logo Kuratorium Oświaty w Krakowie

BIP

kreatywność, magię dzieciństwa, rozwinięcie skrzydeł.

error: Content is protected !!