Jadłospis
ZARÓWNO PYSZNIE, JAK I ZDROWO – ODKRYJ DZISIEJSZE MENU PRZEDSZKOLAKÓW
Czwartek 03.04.2025 r. | |
ŚNIADANIE | Bułka z ziarnami ( żyto, pszenica ) z masłem, szynka drobiowa, papryka kolorowa, mix sałat, ogórek zielony, kakao na mleku 2%, woda. Szwedzki stół. |
OWOCOWO – WARZYWNE ,,CO NIECO” | Sok warzywno-owocowy |
OBIAD | Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze warzywno-mięsnym (seler) śmietana 12%
Szynka wieprzowa z sosem musztardowym (pszenica, śmietana), kasza kuskus (pszenica), surówka z selera (jogurt naturalny), kompot owocowy. |
PODWIECZOREK | Gruszka zapiekana z miodem, chleb wiejski (pszenica, żyto) z masłem, herbata z cytrynowa. |
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna jest dla dzieci przez cały dzień w salach. Dla chętnych dzieci dodatkowo do wody cytryna i mięta.
Informację o składzie potraw dostępne u Intendenta. Zastrzegamy sobie drobne zmiany w jadłospisie. Na czerwono zaznaczono produkty zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) n1169/2011.