Jadłospis

ZARÓWNO PYSZNIE, JAK I ZDROWO – ODKRYJ DZISIEJSZE MENU PRZEDSZKOLAKÓW

                                                                                               Wtorek 01.04.2025 r.
ŚNIADANIE Bułka z ziołami ( pszenica, żyto) z masłem, schab pieczony, ser żółty, pomidorki, papryka żółta, ogórek kiszony, herbata miętowa, woda.  Szwedzki stół.
 OWOCOWO – WARZYWNE  ,,CO NIECO”  Mandarynka
OBIAD Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (pszenica, jaja) na wywarze warzywno-mięsnym (seler) śmietana 12%

Pierogi z serem na słodko (pszenica, jaja, mleko), polewa jogurtowa, talarki marchewkowe, kompot owocowy.

PODWIECZOREK Sałatka makaronowa (pszenica) z warzywami i suszonymi pomidorami, chleb wiejski (pszenica, żyto) z masłem, herbata z cytrynowa.    

Woda mineralna niegazowana do picia dostępna jest dla dzieci przez cały dzień w salach. Dla chętnych dzieci dodatkowo do wody cytryna i mięta.

Informację o składzie potraw dostępne u Intendenta. Zastrzegamy sobie drobne zmiany w jadłospisie. Na czerwono zaznaczono produkty zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) n1169/2011.

 



rada-dzielnicy i

Nasi Partnerzy

    

Logo Ministerstwa Edukacji i Nauki      Logo Kuratorium Oświaty w Krakowie

BIP

kreatywność, magię dzieciństwa, rozwinięcie skrzydeł.

error: Content is protected !!