Jadłospis
ZARÓWNO PYSZNIE, JAK I ZDROWO – ODKRYJ DZISIEJSZE MENU PRZEDSZKOLAKÓW
Wtorek 01.04.2025 r. | |
ŚNIADANIE | Bułka z ziołami ( pszenica, żyto) z masłem, schab pieczony, ser żółty, pomidorki, papryka żółta, ogórek kiszony, herbata miętowa, woda. Szwedzki stół. |
OWOCOWO – WARZYWNE ,,CO NIECO” | Mandarynka |
OBIAD | Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (pszenica, jaja) na wywarze warzywno-mięsnym (seler) śmietana 12%
Pierogi z serem na słodko (pszenica, jaja, mleko), polewa jogurtowa, talarki marchewkowe, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK | Sałatka makaronowa (pszenica) z warzywami i suszonymi pomidorami, chleb wiejski (pszenica, żyto) z masłem, herbata z cytrynowa. |
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna jest dla dzieci przez cały dzień w salach. Dla chętnych dzieci dodatkowo do wody cytryna i mięta.
Informację o składzie potraw dostępne u Intendenta. Zastrzegamy sobie drobne zmiany w jadłospisie. Na czerwono zaznaczono produkty zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) n1169/2011.